Energiekosten

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws Energiekosten

Deel deze pagina op

Energiekosten

18 november 2022

De prijzen voor gas en elektriciteit zijn flink gestegen. We snappen dat u zich daar zorgen over maakt. Op deze pagina houden we u op de hoogte en geven we u tips om te besparen.

energie

De Woningstichting kan niets doen aan de stijgende prijzen. Maar we doen er wel alles aan om onze huur betaalbaar te houden. En gaan door met het energiezuinig maken van onze woningen.

Kom in actie
Ook kunt u zelf in actie komen. Door bijvoorbeeld nog beter op uw energieverbruik te letten en subsidie of compensatie aan te vragen bij de gemeente Wageningen. Ga naar wageningenbespaart.nl, waar u uit één of meerdere acties kunt kiezen om energie te besparen en comfortabel te wonen. Energiebespaartips vindt u op de website van Milieucentraal en in deze folder

Huishoudens met blokverwarming
Op 18 januari 2023 minister Jetten bekend gemaakt dat huurders met blokverwarming, onzelfstandige woonruimte of woningen die samen een gas- en/of elektra aansluiting delen een vast bedrag krijgen als tegemoetkoming op de stijgende energiekosten voor het eigen verbruik. Met dit bedrag wil de overheid huishoudens met blokverwarming hetzelfde voordeel bieden als huishoudens met een eigen aansluiting. Meer informatie hierover vindt u hier.

Welk toeslagen en tegemoetkomingen gelden er voor mij
Bent u benieuwd of u nog recht heeft op andere toeslagen en/of regelingen? Hierover vindt een een overzicht met linkjes naar meer informatie. 

Heeft u of verwacht u betalingsproblemen? 
Blijf er niet te lang mee lopen. Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee als u de huur niet kunt betalen. Neem contact op met onze afdeling Huurincasso via 0800 – 0317.

Tips van Kemkes
Kemkens doet voor ons het onderhoud van de cv ketels. Kemkens is dé specialist op het gebied van warmte en comfort in huis. Ook zij merken dagelijks dat er veel vragen zijn op het gebied van energiebesparing en hebben daarom een pagina op hun website de belangrijkste tips opgesteld. Lees ze hier: Besparen op gas | Kleine maatregelen om gas te besparen! - Kemkens

Let op: alternatieven zijn niet altijd veilig
Om energie te besparen zoeken sommige huurders naar alternatieve manieren om het warm te houden. Maar het is maar de vraag of ze daarmee echt geld besparen. Ook zijn die alternatieven niet altijd veilig. Lees hier het artikel van de woonbond.

Bekijk hier de veel gestelde vragen