Samenwerking met de WoonAdviesCommissie verlengd!

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2024Samenwerking met de WoonAdviesCommissie verlengd!

Deel deze pagina op

Samenwerking met de WoonAdviesCommissie verlengd!

25 juni 2024

De Woningstichting en de WoonAdviesCommissie (WAC) hebben nieuwe samenwerkingsafspraken gemaakt voor de komende vijf jaar, gericht op de advisering bij woningbouwplannen van de Woningstichting.

Samenwerking met de WoonAdviesCommissie verlengd!

Doel en werkwijze WAC
De WAC, met als doel het bevorderen van de gebruikerskwaliteit van woningen en het behartigen van de belangen van bewoners, zal blijven adviseren over diverse projecten op het gebied van nieuwbouw, herstructurering en renovatie. De Woningstichting en de WAC bespreken welke projecten op stapel staan. Vervolgens beoordeelt de WAC de plattegronden en brengt zij een advies uit aan de Woningstichting. Het streven van de WAC is om zo vroeg mogelijk betrokken te worden bij de plannen, zodat eventuele wijzigingen nog kunnen worden doorgevoerd. 
Vrijwilligers en advies
De WoonAdviesCommissie (WAC) Wageningen bestaat uit vrijwilligers die, zowel gevraagd als ongevraagd, vrijblijvend advies geven over de woonkwaliteit van woningen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van de plannen voor toekomstige bewoners. "Wij maken graag gebruik van de kennis en kunde van de WAC. Zij kijken met een frisse blik naar de plannen en identificeren soms belangrijke aandachtspunten die wij kunnen corrigeren," aldus Annelies Barnard, directeur-bestuurder van de Woningstichting. Dit belangrijke werk wordt door de Woningstichting de komende jaren dan ook graag voortgezet.