Nieuwe fase in de renovatie historische woningen Julianastraat

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2024 Nieuwe fase in de renovatie historische woningen Julianastraat

Deel deze pagina op

Nieuwe fase in de renovatie historische woningen Julianastraat

21 juni 2024

Na zorgvuldige overwegingen is de beslissing gevallen: de Woningstichting gaat verder met het maken van plannen voor het renoveren van de ruim 100 jaar oude woningen in de Julianastraat.

blauwdruk Julianastraat

Samenwerken aan het ‘mooist maakbare’
Dit besluit betekent dat de Woningstichting samen met de aannemer en in overleg met bewoners van de Julianastraat, erfgoedverenigingen en de gemeente de renovatie verder gaat uitwerken. Binnen het budget en de kaders, en met de volgende prioriteiten:

  • betaalbaarheid voor de (huidige én toekomstige) huurders en voor de Woningstichting;
  • wooncomfort: kwaliteit en duurzaamheid;
  • oog en aandacht voor cultuurhistorische elementen.

De komende maanden wordt gewerkt aan het plan, binnen de financiële en technische mogelijkheden, een hele uitdaging. Annelies Barnard, directeur van de Woningstichting: “We streven naar een balans tussen het aanpassen van de woningen aan moderne comfort- en energienormen, een betaalbare (huur)prijs en het zoveel mogelijk behouden van cultuurhistorische kenmerken. Daarnaast vinden we het belangrijk om rekening te houden met de sociale samenhang in de buurt, en gaan we, waar nodig, die proberen te versterken”.

Financieel uitdagend
Hoewel het project Julianastraat financieel een enorme uitdaging blijft, vindt de Woningstichting het de moeite waard om deze woningen te behouden voor de bewoners en de stad. Hierbij staat betaalbaarheid voor zowel huurders als de Woningstichting centraal.