Wijken van de toekomst

U bevindt zich hier: HomeWij doen Wijken van de toekomst

Deel deze pagina op

Wijken van de toekomst

Een ‘Wijk van de Toekomst’ is voorbereid op veranderingen op het gebied van wonen, werken en samenleven die zich de komende 25 jaar voordoen. De Nude en de Benedenbuurt in Wageningen zijn uitverkoren als wijk van de toekomst.

De provincie Gelderland heeft ter introductie een mooi filmpje gemaakt om het begrip 'Wijken van de toekomst' uit te leggen. Bekijk het filmpje hier.

Dit programma richt zich op één van de hoofdthema's van de energietransitie in de gebouwde omgeving: De stapsgewijze afkoppeling van het aardgas van de Gelderse wijken en de opbouw van een nieuwe basis voor warmtevoorziening. Dit gebeurt onder de titel 'Wijk van de Toekomst' waarbij in 2016/17 ongeveer 12 wijken zijn geselecteerd die actief het proces in gaan. Dat verdubbelt elk jaar. Dat is ook nodig, want in 2030/35 zal de hele gebouwde omgeving 'van het aardgas' af zijn. De eerste verkenningen zijn uitgevoerd en wijken staan , zoals we dat noemen, aan de startstreep. Gezamenlijk brengen we de randvoorwaarden in beeld voor een goed proces. Uitgangspunt daarbij is dat de bewoners en hun belangen startpunt en fundament zijn. Wilt u meer weten over de wijken van de toekomst? Bekijk dan de website van het Gelders Energie Akkoord.

Bekijk hier meer over de Benedenbuurt.