Voor huurders benedenbuurt: aanbod aansluiting duurzaam warmtenet

U bevindt zich hier: HomeWij doenWijken van de toekomst Voor huurders benedenbuurt: aanbod aansluiting duurzaam warmtenet 

Deel deze pagina op

Voor huurders benedenbuurt: aanbod aansluiting duurzaam warmtenet

Het klimaat op onze aarde verandert. De gemiddelde buitentemperatuur stijgt, extreme droogte en wateroverlast komen steeds vaker voor. We kunnen hier samen iets aan doen, door minder gebruik te maken van aardgas en door energie duurzaam op te wekken. Daarom is de Woningstichting in gesprek met de bewonerscoöperatie WOW en de Gemeente Wageningen over de aanleg van een duurzaam warmtenet in uw buurt. Ook bespreken we dit met de bewonerscommissie die de belangen voor de huurders behartigd.

luchtfoto benedenbuurt

Wat is warmtebedrijf WOW? 
Samen met de gemeente, de bewonerscoöperatie en warmteleverancier Kelvin B.V. is het warmtebedrijf WOW opgericht. Van dit warmtebedrijf hebben wij een aanbod ontvangen voor de huurders.  

Onze voorwaarden 
Voor het aanbod hebben we enkele voorwaarden gesteld die voor ons en onze huurders belangrijk zijn:  

  • Het verbruik van warmwater en het verwarmen van uw woning mag niet meer gaan kosten dan u nu betaalt.  
  • De woningen moeten even goed verwarmd worden als met de huidige cv-ketel.
    De alternatieve warmtebron moet ook beter zijn voor het milieu dan uw huidige cv-ketel die op gas werkt.   
  • De woningen moeten volledig gasloos gemaakt kunnen worden. 

Wij zijn enthousiast over het aanbod van warmtebedrijf WOW en informeren u hier graag verder over.   

De onderhandeling 
Het warmtebedrijf WOW B.V. is gestart met het informeren van de eigenaren van de koopwoning in de buurt. Er zijn verschillen tussen woningeigenaren en huurders van de Woningstichting. De bewoners met een koopwoning zullen meer zelf regelen en bekostigen. Voordat wij onze huurders informeren willen wij heldere afspraken maken over de aansluiting op het warmtenet en de levering. Dit willen wij zeer zorgvuldig uitwerken zodat we later niet voor verrassingen komen te staan. Dat vraagt tijd.  

Brochure voor huurders
Hierin staat nog eens alle informatie en het voorstel over hoe wij mee willen doen met het nieuwe warmtesysteem: Brochure Benedenbuurt - van het gas af Warmtebedrijf WOW