Aanpassingen in of aan uw woning

U bevindt zich hier: HomeIk ben huurder Aanpassingen in of aan uw woning

Deel deze pagina op

Aanpassingen in of aan uw woning

Er zijn verschillende soorten aanpassingen/klussen die u in de woning kunt (laten) uitvoeren. Sommige klussen mag u zelf uitvoeren en andere klussen voeren wij voor u uit tegen een verhoging van de huur of servicekosten. Dit is afhankelijk van de aanpassing.

Zelf aanpassingen doen in de woning
Met een aanpassing in de woning bedoelen we bijvoorbeeld het installeren van een keuken of bad of het plaatsen of verwijderen van een wand. U mag uw woning naar eigen smaak inrichten en aanpassen. Alle kleine klussen mag u zonder toestemming van ons uitvoeren. Bijvoorbeeld het behangen of schilderen van binnenmuren.

Klusfolders
Gaat u zelf kleinere klussen in uw woning uitvoeren? Lees dan hier onze klusfolders.

Uw woning door ons laten aanpassen (tegen een verhoging)
U kunt bepaalde aanpassingen door ons laten uitvoeren. We verrekenen de kosten dan met een verhoging van de huur of van de servicekosten. Dit is afhankelijk van de aanpassing. De volgende aanpassingen kunt u laten uitvoeren tegen een verhoging:

  • aanbrengen cv-installatie, radiatoren, boiler
  • isolerende aanpassingen zoals dak-, spouw-, vloer- en glasisolatie
  • zonnepanelen (meld bij energieleveren.nl als er zonnepanelen worden geplaatst)

Welke voorwaarden zijn er voor aanpassingen tegen een verhoging?
Wij voeren een aangevraagde aanpassing alleen uit als er géén sprake is van huurachterstand. Sommige aanpassingen, zoals plaatsen isolatieglas en zonnepanelen, voeren we niet uit als er binnen drie jaar groot onderhoud aan de woning staat gepland.

Energiebesparende maatregelen
Energiekosten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. U kunt zelf aanpassingen in uw woning doen om energie te besparen, maar wij kunnen u ook helpen! Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen met uw energiebesparende maatregelen (ook financieel). Klik dan hier op hulp bij energiebesparende maatregelen.

Zonnepanelen plaatsen of spouwmuur isoleren? Wetgeving Natuurbescherming maakt dit lastiger 
Vanwege de nieuwe Wet Natuurbescherming is het is het alleen mogelijk om vanaf 1 september tot en met eind februari zonnepanelen te laten plaatsen. Dit om de vogels de gelegenheid te bieden om ongestoord te kunnen broeden en vleermuizen niet te storen. U kunt natuurlijk wel alvast een aanvraag indienen. Dan kunnen we alvast voorbereidingen treffen om buiten het broedseizoen (1 maart tot en met 31 oktober) de zonnepanelen te plaatsen. Spouwmuurisolatie aanvragen is  niet meer mogelijk.   

Medische aanpassingen (WMO)
Aanpassing op medische indicatie, in of aan een woning, is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en in de gemeentelijke verordening. U vraagt een medische aanpassing bij de gemeente Wageningen, afdeling Werk en welzijn, aan. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, geeft zij dit aan ons door. Wij regelen dan dat uw medische aanpassing binnen vier weken is aangebracht.

De meest voorkomende medische aanpassingen zijn een douchezitje en drempelhulpen aanbrengen, toiletbril verhogen en het antislip maken van de douchevloer. Klik hier voor meer informatie over medische aanpassingen.

Formulier
Vul hier het aanvraagformulier voor aanpassing woning in.