Duurzaamheid

U bevindt zich hier: HomeWij doen Duurzaamheid

Deel deze pagina op

Duurzaamheid

Wij zijn nauw betrokken bij de energietransitie en we zijn een grote speler bij de verduurzaming van Wageningen. Betaalbaarheid en wooncomfort zijn hierbij voor ons belangrijke uitgangspunten. U kunt ook zelf duurzame verbeteringen laten aanbrengen aan uw woning. Klik op één van de onderwerpen om meer te lezen daarover.

Zelf uw woning energiezuinig maken
Energiekosten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. U kunt zelf aanpassingen in uw woning doen om energie te besparen, maar wij kunnen u ook helpen deze kosten zo laag mogelijk te houden!

Zonnepanelen
Wilt u ook besparen op uw energierekening en bijdragen aan een beter milieu door middel van zonnepanelen op het dak van uw huis? Wij bieden huurders de mogelijkheid om flink te besparen met zonnepanelen. We installeren een compleet pakket zonnepanelen op uw dak en u betaalt daarvoor een kleine bijdrage. U bespaart iedere maand gegarandeerd op uw energiekosten. Laat deze kans niet liggen!

Energiebespaartips
Wij willen u helpen te besparen op uw energiekosten en dus op uw woonlasten. Maar ook willen we dat onze huurwoningen in 2022 gemiddeld het groene energielabel B hebben. Dat is goed voor het milieu. Zo slaan we twee vliegen in één klap. Ook door zelf goed te letten op uw energieverbruik kunt u vele euro's besparen op uw energierekening.

Energieadvies
Wilt u weten wat u zelf kunt doen om energie te besparen en uw energiekosten verlagen? Het Energieloket  kan u hier een handje bij helpen. Zij informeren u graag over de mogelijkheden voor geld- en energiebesparing. En dat kost u helemaal niets!

Onze energie projecten
Wij vinden het belangrijk dat de woonlasten voor onze bewoners zo laag mogelijk blijven. Ook het besparen van energie en het omlaag brengen van CO2-uitstoot vinden we erg belangrijk. Een deel van ons woningbezit staat de komende jaren dan ook op de planning voor een energiebesparende renovatie. Deze woningen waar de energiebesparende renovatie wordt uitgevoerd vallen onder de 'energieprojecten'

Energie zuinige nieuwbouwprojecten
Betaalbaarheid van onze woningen is voor onze bewoners van wezenlijk belang. Daarom zetten wij duurzaamheidsmaatregelen af tegen de totale woonlasten van onze bewoners. We nemen hierin onze verantwoordelijkheid door te investeren in duurzame (technologische) toepassingen. De afgelopen jaren hebben wij verschillende energie zuinige projecten opgeleverd waarin wij een stap verder gingen.

Legenda