Zonnepanelen (laten) plaatsen

U bevindt zich hier: HomeWij doenDuurzaamheid Zonnepanelen

Deel deze pagina op

Zonnepanelen (laten) plaatsen

Zonnepanelen: uw eigen energiefabriek. Met zonnepanelen op het dak van uw woning wekt u uw eigen stroom op! U hoeft dan minder stroom van uw energieleverancier af te nemen. Dat scheelt aanzienlijk in uw maandelijkse energiekosten.

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om zelf schone stroom op te wekken en minder afhankelijk te zijn van (stijgende) energieprijzen. Afhankelijk van de grootte van het dak van uw woning en uw stroomverbruik is het zelfs mogelijk om helemaal in uw eigen stroomverbruik te voorzien.

Zonnepanelen plaatsen? Wet Natuurbescherming maakt dit lastiger 
Vanwege de nieuwe Wet Natuurbescherming is het alleen mogelijk om vanaf 1 september tot en met eind februari zonnepanelen te laten plaatsen.. Dit om de vogels de gelegenheid te bieden om ongestoord te kunnen broeden en vleermuizen niet te storen. U kunt natuurlijk wel alvast een aanvraag indienen. Dan kunnen we alvast voorbereidingen treffen om buiten het broedseizoen (1 maart tot en met 31 oktober) de zonnepanelen te plaatsen.  

Plaatsing van zonnepanelen bij (groot) onderhoud
Bij groot onderhoud bieden wij de mogelijkheid zonnepanelen te plaatsen. Dat kan tegen een beperkte huurverhoging, die u snel weer terugverdient omdat u minder betaalt aan het energiebedrijf. Het moet wel technisch mogelijk en verantwoord zijn om zonnepanelen aan te brengen. Wilt u niet wachten op het groot onderhoud? U kunt ons ook vragen om de zonnepanelen eerder te plaatsen. Klik hier om uw aanvraag te starten.

Zelf (laten) doen, vraag naar de mogelijkheden
Wilt u zelf zonnepanelen (laten) aanbrengen? Dat kan, laat dit dan wel doen door een erkend gecertificeerd bedrijf. Kiest u voor deze optie, dan kunnen wij u hierin adviseren en ondersteunen. Aan het zelf plaatsen van zonnepanelen zijn spelregels verbonden (zie hiervoor onze folder). Ons advies is om het niet zelf te doen. Het aanbrengen van zonnepanelen is namelijk specialistisch werk. Als dit ondeskundig gebeurt, kan er schade ontstaan. De verzekeringsmaatschappij kan het u bij aantoonbare ondeskundigheid heel lastig maken.

Rekenvoorbeeld 
Dit rekenvoorbeeld geeft u een indruk van wat het plaatsen van zonnepanelen kan betekenen voor uw woonlasten. Let op, iedere situatie is anders. Het verschilt bijvoorbeeld per woning hoeveel panelen er op het dak passen, hoeveel schaduw er op het dak valt of hoe groot het energieverbruik van de bewoners is. Wij geven u daarom graag een advies op maat voor uw eigen situatie.

  Woonlasten zonder zonnepanelen Woonlasten met zonnepanelen
Huur 560 euro 580 euro
Maandelijkse energienota 160 euro 120-130 euro
Totaal 720 euro 700-710 euro