Eenzijdige huuropzegging

U bevindt zich hier: HomeIk ben huurderWijziging woonsituatie Eenzijdige huuropzegging

Deel deze pagina op

Eenzijdige huuropzegging

Staat u samen met iemand anders op de huurovereenkomst? En verlaat één van de huurders de woning? Dan regelt u dat met een eenzijdige huuropzegging. Hieronder leest u wat u moet doen bij een eenzijdige huuropzegging.

Blijft één van u in de woning wonen? Laat het ons weten!
Als de vertrekkende huurder geen medehuurder is, dan hoeft u niks te doen. De huurovereenkomst veranderd niet. U hoeft ook niets aan ons door te geven.

Staat u samen op de huurovereenkomst en verlaat één van u de woning? Dan moet u deze wijziging aan ons doorgeven. Een medehuurder die geen echtgenoot of geregistreerd partner van de huurder is, kan zelf het medehuurderschap opzeggen. Bij echtscheiding of het beëindigen van geregistreerd partnerschap kan de rechter beslissen wie huurder van de woning blijft.

Bent u getrouwd of is er sprake van een geregistreerd partnerschap? Dan vragen we aan u bij het invullen van het formulier de onderstaande documenten te uploaden:

  • Een bewijs van het echtscheidingsvonnis / uitspraak van de kantonrechter of
  • Een bewijs van de voorlopige voorziening (= een voorlopige uitspraak van de rechter, in afwachting van een definitieve uitspraak) of
  • Een bewijs van beëindiging van het geregistreerd partnerschap

Formulier
Vul hier het formulier scheiding / eenzijdige opzegging in.