Trouwen

U bevindt zich hier: HomeIk ben huurderWijziging woonsituatie Wat doet u als u gaat trouwen?

Deel deze pagina op

Trouwen

Bij het voltrekken van een huwelijk wordt uw partner van rechtswege medehuurder. Overlijdt de hoofdhuurder? Of vertrekt deze? Dan kan de medehuurder in de woning blijven wonen. Een medehuurder heeft dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder.

Hoe kan u medehuurder worden?
Echtgenoten of geregistreerd partners zijn volgens de wet automatisch medehuurder. Zij hoeven dan ook geen medehuurderschap aan te vragen. Geef een huwelijk of geregistreerd partnerschap wel aan ons door, om onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen.

Formulier
Vul hier het formulier wijziging woonsituatie in om ons te informeren dat u bent getrouwd en u dit op uw huurcontract wilt vastleggen. Wij vragen u bij het invullen van het formulier om een bewijs van huwelijk of geregistreerd partnerschap te uploaden.

Inschrijving bij Publiekszaken van de gemeente Wageningen
De medehuurder moet zich inschrijven op het juiste adres in de Basis Registratie Personen. Daarbij moet de bevestigingsmail of -brief van de Woningstichting voor het  medehuurderschap overlegd/meegestuurd worden.

Inschrijven kan op de volgende manieren:

  • Via DigiD;
  • Persoonlijk aan de publieksbalie (Markt 22 in Wageningen);
  • Een online formulier invullen en opsturen met benodigde bewijsstukken (dit formulier vindt u op de site van de Gemeente Wageningen www.wageningen.nl à een verhuizing doorgeven);
  • Via een mail naar publiekszaken@wageningen.nl met de daarbij ingescande bewijsstukken.