Huisbewaring

U bevindt zich hier: HomeIk ben huurderWijziging woonsituatie Huisbewaring

Deel deze pagina op

Huisbewaring

Het kan gebeuren dat u uw woning tijdelijk niet gebruikt. Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk naar het buitenland verhuist of omdat u moet revalideren. Dan is het fijn als u na terugkeer weer in uw eigen woning terecht kunt. Wij bieden u de mogelijkheid om uw huis tijdelijk te verhuren aan een andere huurder. We noemen dit 'huisbewaring'.

Wanneer komt u in aanmerking voor huisbewaring?
Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van huisbewaring. In onderstaande tabel leest u wat u moet uploaden als u de huisbewaring wilt regelen.

Reden huisbewaring Benodigde papieren
Vertrek naar buitenland voor langere tijd i.v.m. werk of studie Verklaring van werkgever of onderwijsinstelling
Langdurig verblijf in ziekenhuis, verzorgingshuis of verpleeghuis Verklaring van medisch specialist
Wereldreis Kopie van uw ticket(s)/reisbescheiden
Bepaalde tijd in detentie Kopie van de gerechtelijke uitspraak
Proefsamenwonen Uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie van uw nieuwe adres, waarop u samen met uw partner staat geregistreerd


Huurprijs bij huisbewaring?

  • Voor een lege woning: maximaal de bruto maandhuur die u aan ons betaalt
  • Voor een gestoffeerde woning (met vloerbedekking en gordijnen): maximaal 110% van de bruto maandhuur
  • Voor een gestoffeerde en gemeubileerde woning: maximaal 125% van de bruto maandhuur


Terugkeer naar uw woning
Kom binnen vijf werkdagen na terugkomst in uw woning naar ons kantoor. Op dat moment vernietigen we de huuropzegging die u heeft ingevuld bij vertrek.

De spelregels voor huisbewaring
Kijk bij 'de spelregels voor huisbewaring' waar u rekening mee moet houden. U kunt maximaal één jaar van huisbewaring gebruikmaken. Vraag bij gemeente Wageningen naar de voorwaarden voor in- en uitschrijving in de Basis Registratie Personen.

U blijft huurder, maar zegt uw huuroveenkomst onder voorbehoud op
Om voor huisbewaring in aanmerking te komen, moet u uw huurovereenkomst onder voorbehoud opzeggen. Dat doet u via het formulier huuropzegging. Keert u na het aflopen van de overeenkomst huisbewaring niet terug naar uw woning, dan wordt uw huurovereenkomst beëindigd. De huisbewaarder heeft nooit recht om in de woning te blijven wonen. Het is tenslotte een tijdelijke afspraak.

Aanvraagformulier
Vul hier het formulier huisbewaring in om ons te informeren over uw verzoek voor huisbewaring. Let op: uw aanvraag moet ten minste één maand voordat u de woning verlaat bij ons binnen zijn.

Binnen vijf werkdagen na het indienen van uw verzoek tot huisbewaring, laten wij u weten wat onze beslissing is. Als wij uw aanvraag afwijzen, krijgt u hiervan bericht. Keuren we de aanvraag goed, dan bellen wij u voor een afspraak om de overeenkomst huisbewaring te ondertekenen.