Medehuurderschap

U bevindt zich hier: HomeIk ben huurderWijziging woonsituatie Hoe wordt u medehuurder?

Deel deze pagina op

Medehuurderschap

Hoe wordt u medehuurder?

Als u medehuurder wilt worden moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. U heeft sinds minimaal twee jaar een gezamenlijke huishouding met de hoofdhuurder. Dit kunt u aantonen door een samenlevingscontract, een gezamenlijke IBANnummer en uw inschrijving bij de Basis Registratie Personen (BRP) van de gemeente Wageningen.
  2. De toekomstige medehuurder is in staat om zelfstandig de huur te betalen. Hiervoor toetsen wij uw kredietwaardigheid.

Echtgenoten of geregistreerd partners zijn volgens de wet automatisch medehuurder. Geef een huwelijk of geregistreerd partnerschap aan ons door, om onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen.

Medehuurderschap bij ouder-kind relatie
Kinderen kunnen geen medehuurder worden, omdat er van kinderen verondersteld wordt dat zij na verloop van tijd het huis uit gaan. Daarom wordt bij volwassen kinderen geen duurzame gemeenschappelijke huishouding met huurders verondersteld.

Kunt u nog niet aan de voorwaarden voldoen?
Zorg er dan voor dat u zich inschrijft op het gezamenlijke adres bij de gemeente en een gezamenlijke betaalrekening neemt. 

Formulier Medehuurderschap
Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden vul dan het formulier medehuurderschap in. Wij vragen u bij het invullen van het formulier ook de volgende documenten te uploaden:

  • uw samenlevingsovereenkomst, van ten minste twee jaar oud en/of  bewijs van uw gezamenlijke rekening, ook ten minste twee jaar oud;
  • een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie, waaruit blijkt dat u beiden al ten minste twee jaar op het adres staan ingeschreven. 

Inschrijving bij Publiekszaken van de gemeente Wageningen
De medehuurder moet zich inschrijven op het juiste adres in de Basis Registratie Personen. Daarbij moet de bevestigingsmail of -brief van de Woningstichting voor de medehuurder overlegd/meegestuurd worden.

Inschrijven kan op de volgende manieren:

  • Via DigiD;
  • Persoonlijk aan de publieksbalie van het gemeentehuis (Markt 22, Wageningen);
  • Online formulier invullen en opsturen met benodigde bewijsstukken (dit formulier vindt u op de site van de Gemeente Wageningen www.wageningen.nl à een verhuizing doorgeven)
  • Via een mail naar publiekszaken@wageningen.nl met de daarbij ingescande bewijsstukken.