Directeur/Bestuurder Annelies Barnard verlaat de Woningstichting voor nieuwe uitdaging bij Woonbedrijf Ieder1

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2024Directeur/Bestuurder Annelies Barnard verlaat de Woningstichting voor nieuwe uitdaging bij Woonbedrijf Ieder1

Deel deze pagina op

Directeur/Bestuurder Annelies Barnard verlaat de Woningstichting voor nieuwe uitdaging bij Woonbedrijf Ieder1

05 april 2024

Directeur/bestuurder Annelies Barnard verlaat per 1 juli de Woningstichting in Wageningen voor een nieuwe rol bij Woonbedrijf Ieder1. De Raad van Commissarissen gaat de komende maanden op zoek naar haar opvolger.

Annelies Barnard, de Woningstichting

Overstap naar een andere corporatie
Directeur/Bestuurder Annelies Barnard over haar vertrek en over het werk van de Woningstichting: “Misschien een bijzonder besluit als je het nog zo naar je zin hebt. De Woningstichting doet als sociale huisvester betekenisvol werk in Wageningen, een stad waar ik mij thuis voel. Ik heb de afgelopen zes jaar met veel plezier bij de Woningstichting gewerkt. Een organisatie van betrokken medewerkers met een groot volkshuisvestelijk hart die zich met passie inzetten voor alle huurders. We hebben in de afgelopen jaren prachtige resultaten met elkaar bereikt met de nieuwbouw Torckdael, Rooseveltweg en in Buitenoord. Ook hebben we ruim 1000 woningen verduurzaamd. Trots ben ik op het feit de huur van onze woningen lager ligt dan het landelijke gemiddelde. Samen met onze huurders en onze partners in de stad hebben we gewerkt aan fijne en leefbare buurten. Voor de komende jaren blijft de opgave voor de stad groot. De Woningstichting wil nog ruim 600 woningen aan de stad toevoegen en er moeten nog flink wat woningen worden verduurzaamd”. 
Tot 1 juli blijft Annelies Barnard gewoon bestuurder en het aanspreekpunt. Ze zegt hierover: “de komende maanden staan nog volledig in het teken van de Woningstichting, een goede overdracht en voor mij ongetwijfeld straks een lastig afscheid”. 

Op zoek naar een opvolger
De Raad van Commissarissen van de Woningstichting gaat de komende maanden op zoek naar een opvolger. “We hadden graag langer met Annelies gewerkt”, aldus Sander Gerritsen, voorzitter van de Raad van Commissarissen. In de afgelopen jaren heeft de Woningstichting veel voor de stad bereikt en gerealiseerd. We zijn Annelies veel dank verschuldigd voor haar aandeel hierin. De Woningstichting gaat volop verder met de plannen die we hebben. Meer betaalbare woningen in fijne buurten waar mensen zich thuis voelen, zijn namelijk hard nodig!”