Sociale huursector

U bevindt zich hier: HomeIk wil huren of kopenWilt u een woning bij ons huren?Sociale huursector

Deel deze pagina op

Sociale huursector

Woningen in de sociale huursector zijn huurwoningen met een maximale huurprijs van € 763,47 per maand. Deze sociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met een laag of middeninkomen. Voor het huren en verhuren van een sociale huurwoning zijn regels opgesteld.

Toewijzen van woningen
Sinds 1 januari 2011 mogen woningcorporaties sociale huurwoningen alleen nog toewijzen aan mensen met een (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen tot maximaal € 40.765 (prijspeil 2022). Een uitzondering wordt gemaakt voor de tussengroep met een jaarinkomen tussen € 40.766 en € 53.000.

Bij nieuwe huurovereenkomsten kunt u het eerste jaar geen inwoner/partner bij schrijven of kamer verhuren.

Kijk onder ons toewijzingsbeleid voor meer informatie.

Inkomensverklaring
Wij zijn door de overheid verplicht om uw inkomen te controleren bij het toewijzen van een woning. In het stroomschema kunt u zien hoe we uw inkomen toetsen. Dit doen wij met een inkomensverklaring van De Belastingdienst. U kunt de inkomensverklaring digitaal aanvragen via Mijn Belastingdienst of telefonisch via het telefoonnummer 0800-0543. Houd u Burgerservicenummer bij de hand.

Voorkom teleurstelling en vraag tijdig uw inkomensverklaring aan. Zonder inkomensverklaring komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Wij maken geen inkomensberekening op basis van het uw huidige inkomen. Wanneer het inkomen op de inkomensverklaring niet passend is voor de woning, volgt een afwijzing. Belangrijk is dat u het inkomen van de inkomensverklaring overneemt in uw inschrijving bij Huiswaarts. Heeft u vragen over de toewijzing van een sociale huurwoning bij ons? Neem dan contact op met de afdeling Verhuur via telefoonnummer 0800 - 0317 of stuur een e-mail naar: socialesector@dewoningstichting.nl.