Onderhoud: wie doet wat

U bevindt zich hier: HomeIk ben huurderReparatie, onderhoudsabonnement en glasverzekeringOnderhoud: wie doet wat

Deel deze pagina op

Onderhoud: wie doet wat

U als huurder en wij als verhuurder zijn samen verantwoordelijk voor het onderhoud van uw woning.

In het onderhouds-ABC hebben we in een schema uitgewerkt welke werkzaamheden in de woning u zelf uitvoert en voor uw rekening komen en welke werkzaamheden wij uitvoeren en voor onze rekening zijn.

Taken van de huurder
U verzorgt uw woning goed. U onderhoudt de woning en verricht de dagelijks kleine reparaties.
Heeft u iets aan de woning kapot gemaakt, ondeskundig of onjuist gebruikt? Dan komt het onderhoud hiervan voor uw rekening. U bent zelf verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties van alle voorzieningen die u zelf in of aan uw woning heeft aangebracht of veranderd.

Brand, storm, inbraak
Heeft uw woning buiten uw schuld schade door brand, storm of inbraak? Meld dit zo snel mogelijk bij ons. Het herstel van deze schade komt voor onze rekening. Gaat het om inbraak of vernieling door derden, laat dan de politie een proces-verbaal van aangifte opmaken. Dit proces-verbaal moet u kunnen tonen bij de afwikkeling van de schade. Zonder proces-verbaal is alle schade voor uw eigen rekening.

Voor schade aan uw eigendommen zijn wij niet aansprakelijk. Ook niet voor schade aan eigendommen van derden, zoals bijvoorbeeld waterschade veroorzaakt door uw kapotte wasmachine. Voor deze schade moet u zelf een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering afsluiten.

Taken van de verhuurder
Wij zijn als verhuurder verantwoordelijk voor al het overig onderhoud aan uw woning. Daarom zorgen wij ervoor dat de binnen- en buitenkant van de woning in een goede staat blijft.

Informatie technische installaties in uw woning
In de folder 'Een technische rondleiding' bespreken we de technische installaties die u kunt aantreffen in uw woning en het gebruik van deze installaties.