Huurtoeslag

U bevindt zich hier: HomeIk ben huurderHuur betalenHuurtoeslag

Deel deze pagina op

Huurtoeslag

In bepaalde gevallen kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Huurtoeslag is het gedeelte van uw huur dat de overheid betaalt als uw huur te hoog is in verhouding tot uw inkomen.

Heeft u recht op huurtoeslag?
Om huurtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De voorwaarden kunt u lezen op de website www.toeslagen.nl. Op deze website kunt u ook uitrekenen of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Wat zijn de gevolgen voor mijn huurtoeslag als ik ga trouwen, samenwonen of als ik een medehuurder krijg?
Als u een kamer in uw woning gaat verhuren, gaat trouwen of samenwonen, dan ontvangt u inkomsten. De Belastingdienst beschouwt iedereen die op uw adres staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie als medebewoner. Bij berekening van de huurtoeslag worden alle inkomens meegenomen. Ook die van een kamerhuurder. Neem daarom contact op met de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543 (gratis) om te kijken wat voor u de gevolgen zijn. Houd uw burger-servicenummer bij de hand. Dit staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Huurtoeslag aanvragen kan het hele jaar door
U kunt het hele jaar door huurtoeslag aanvragen. Huurtoeslag kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd.
Als u verhuist, moet u opnieuw een aanvraag voor huurtoeslag invullen.

U heeft al huurtoeslag
Heeft u vorig jaar al huurtoeslag ontvangen en is er niets veranderd in uw persoonlijke situatie? Dan hoeft u niet opnieuw een aanvraagformulier in te vullen. U ontvangt automatisch ieder jaar in november of december van de Belastingdienst een Huurtoeslagbericht. Hierin staat welk bedrag u het komende subsidiejaar maandelijks aan huurtoeslag zult ontvangen.

Hulp nodig bij invullen?
Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier huurtoeslag, dan kunt u een afspraak maken bij Sociaal Raadslieden via telefoonnummer 0317 - 46 88 30.