Overlast

U bevindt zich hier: HomeIk ben huurderVraag, compliment of klacht Overlast

Deel deze pagina op

Overlast

Heeft u overlast van buurtbewoners of van anderen? Probeer er dan eerst samen uit te komen en praat met de veroorzaker. Vaak weten mensen niet dat zij overlast veroorzaken.

Wat als praten niet helpt?
Als u er samen niet uit komt, kunt u contact met ons op nemen. Onze woonconsulenten gaan dan in gesprek met de overlastveroorzaker(s). Wij kiezen geen partij en nemen elke klacht serieus. In overlastzaken werken we vaak samen met andere partijen zoals de politie en maatschappelijk werk. Als u overlast ervaart kunt u ook buurtbemiddeling inschakelen. Op de website van Solidez en in de folder Buurtbemiddeling vindt u hierover meer informatie. In extreme gevallen, bijvoorbeeld bij geweld, is het verstandig om de politie zo snel mogelijk in te lichten. 

Hoe meldt u een klacht?
U kunt een klacht op verschillende manieren melden:

  • Digitaal: klik op de link voor het overlastformulier en vul direct in.  
  • Telefonisch via 0800 – 0317 (gratis). Het telefonisch spreekuur van de woonconsulenten is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur.

Wat kunnen wij voor u doen?
De woonconsulent bekijkt de overlastproblemen en neemt vervolgens persoonlijk of schriftelijk contact op met de overlastveroorzaker(s). Een week later neemt de woonconsulent contact op met de klager om te kijken of de overlast al is gestopt. Als er nog overlast is, dan ondernemen we opnieuw actie.

Als de overlastveroorzaker(s) één van onze huurders is, kan deze een sommatie krijgen om zich als goed huurder te gedragen. In het uiterste geval kunnen wij een aanvraag indienen om de huurovereenkomst op te zeggen en de overlastveroorzaker(s) uit huis te zetten. Dit gebeurt alleen in zeer ernstige gevallen en neemt veel tijd in beslag.