Verbetering de Nude: we tekenen ervoor!

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2020 Verbetering de Nude: we tekenen ervoor!

Deel deze pagina op

Verbetering de Nude: we tekenen ervoor!

23 juli 2020

De eerste appartementen in de galerijflat zijn al opgeknapt. De zogenaamde ‘proefstrang’ is gemaakt. Hier kunnen bewoners zien hoe hun nieuwe woning er straks uit gaat zien. Vandaag tekenen we met aannemer Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst voor het werk in de Nude. Het project start met een pilot: de portiek- en galerijflats van de Savornin-Lohmanstraat.

Onderekening op het dak van een Nudeflat

Wensen van bewoners: duurzaam wonen
Vorig jaar zijn alle bewoners uitgenodigd om deel te nemen aan een bewonerspanel. Dit panel zaten 15 bewoners die input hebben gegeven voor het programma van eisen, met aandacht voor wooncomfort en verduurzaming. Drie aannemers presenteerde hun plannen voor dit project. Aannemer Van Wijnen kwam met de beste plannen. Naast de duurzame oplossingen, nieuwe entrees en het vergroten van de balkons, is er ook aandacht voor de bewoners en de leefbaarheid van de wijk. In februari konden alle bewoners de plannen voor de nieuwe wijk bekijken in het Huis van de Wijk. De reacties op het ontwerp waren voornamelijk positief, een ruime meerderheid van bewoners gaven hun akkoord voor de aanpak. Een van de redenen dat de Woningstichting kiest voor de samenwerking met Van Wijnen, is hun aandacht voor de bewoners tijdens het hele proces. Naast persoonlijke huisbezoeken voordat het werk in de woning start, is er ook tijdens de werkzaamheden aandacht voor bewoners.

Werken in fases
Na de bouwvak-vakantie gaan de werkzaamheden van de pilot-fase, Savornin Lohmanstraat, echt van start. In fases  knappen we in de komende 5 jaar 392 appartementen en 90 garages in de Nude op. De hele wijk heeft straks een geheel nieuwe, moderne en duurzame uitstraling.

De Nude klaar voor de toekomst
De Nude is straks klaar voor de toekomst. De woningen zijn dan toekomstbestendig, energiezuinig en comfortabel. Van Wijnen levert de woningen zo op, dat bewoners zelf kunnen kiezen voor koken op gas of elektrisch. Als de wijk in de toekomst echt van het gas af kan, dan is dat makkelijk te realiseren.