Vacature Geschillencommissie

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2019 Vacature Geschillencommissie

Vacature Geschillencommissie

12 juli 2019

De geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied heeft twee vacatures. Ze zoeken een jurist, als plaatsvervangend secretaris. En ze zoeken een plaatsvervangend commissielid met kennis op het gebied van bouwkunde.

Logo Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied

De commissie

Woningcorporaties zijn verplicht om huurders in de gelegenheid te stellen geschillen met de corporatie te laten toetsen en beoordelen door een onafhankelijke geschillencommissie. De bij de geschillencommissie aangesloten woningcorporaties zien de commissie als een welkome aanvulling bij het continu verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en de dienstverlening. Daarom besloten zij gezamenlijk voor dit gebied een regionale geschillencommissie in het leven te roepen.

De functie

De commissie bestaat uit vijf leden. Plaatsvervangende leden treden aan als een ander lid is verhinderd. Het kan ook zijn dat een lid vanwege de vereiste onafhankelijkheid niet over een geschil tussen de corporatie en de klager kan adviseren.
U hoort met de overige leden de partijen, beoordeelt het geschil en adviseert het bestuur van de betrokken corporatie over de afhandeling van de klacht.
De secretaris van de commissie stelt het (concept) advies op schrift.
De leden van de geschillencommissie ontvangen jaarlijks een onkostenvergoeding.

Het profiel

• HBO/Academisch niveau
  • Bij voorkeur leidinggevende of bestuurlijke ervaring
  • Voor de jurist is kennis van huurrecht een pré
  • Voor het plaatsvervangende commissielid is kennis van bouwkunde gevraagd
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Affiniteit met volkshuisvesting
  • Belangstelling en begrip voor belangen van huurders en kopers
  • Onafhankelijk opereren, boven partijen staan
  • Bij voorkeur uit regio Eemvallei of regio Ede-Wageningen

Sollicitatie en informatie

Heeft u belangstelling voor één van deze functies? Stuur voor 25 juli 2019 een reactie per mail naar info@gcvalleigebied.nl.
Wilt u meer weten over de functie? Neem dan contact op met het secretariaat van de commissie, Yvonne Evers, via telefoonnummer 033 - 43 43 299