Sloop Ireneschool maakt weg vrij voor bouw sociale huurwoningen

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2022 Sloop Ireneschool maakt weg vrij voor bouw sociale huurwoningen

Deel deze pagina op

Sloop Ireneschool maakt weg vrij voor bouw sociale huurwoningen

11 maart 2022

Donderdag 10 maart 2022 begon de sloop van de voormalige Ireneschool aan de Rooseveltweg in Wageningen. Anne Janssen, wethouder wonen, Marij Tiemessen, manager Wonen van de Woningstichting én vestigingsdirecteur Ron Brons van Veluwezoom, gaven hiervoor gezamenlijk het officiële startschot. Hiermee maken zij de weg vrij voor de bouw van 36 sociale huurwoningen; 12 eengezinswoningen en 24 appartementen.

Start sloop Ireneschool maart 2022

Na de sloop dit voorjaar start in september 2022 de bouw. Naar verwachting kunnen de eerste huurders een jaar later, dus in september 2023, de woningen betrekken.

Steun provincie
De bouw wordt financieel gesteund door de provincie Gelderland. Gedeputeerde Peter Kerris: ‘Betaalbaar bouwen is onbetaalbaar geworden. We steunen de bouw van sociale huurwoningen om betaalbare huizen te kunnen bouwen waar zo dringend behoefte aan is’.

Betaalbare woningen
Wethouder Anne Janssen: ‘Wij zijn heel blij met deze subsidie van de provincie Gelderland, omdat we hiermee de bouw van 36 sociale huurwoningen kunnen versnellen. En dat is hard nodig, want veel mensen zijn op zoek naar een betaalbare woning. Hier kunnen senioren en gezinnen straks een prachtige nieuwe woning krijgen in Wageningen.’ De nieuwe huurders komen straks bovendien te wonen in een mooie omgeving. Want de subsidie wordt onder andere gebruikt voor het creëren van groen en natuur. Zo geven de Woningstichting en gemeente uitvoering aan hun gezamenlijke ambitie, betaalbare woningen in een groene omgeving. 

Nieuwe toekomst
Aan de Rooseveltweg, die zich kenmerkt door galerijflats uit de jaren 50 en 60, komen 24 sociale huurappartementen voor ouderen (bij voorkeur 65+). Aan de Westerhofseweg bouwt de Woningstichting 12 eengezins sociale huurwoningen die passen bij de sfeer van de woonstijl van die straat. Met de sloop van de school verdwijnt er een stukje geschiedenis. In de 65 jaar dat de Ireneschool in gebruik was hebben heel wat leerlingen hier onderwijs gevolgd. Annelies Barnard, directeur van de Woningstichting: “nu gaan we bouwen aan een nieuwe toekomst voor deze plek waar straks 36 huishoudens een betaalbaar thuis in een fijne buurt gaan vinden”.

Meer weten over de plannen voor dit gebied? Kijk hier: Rooseveltweg / Westerhofseweg