Renovatie Julianastraat feestelijk van start

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2022 Renovatie Julianastraat feestelijk van start

Deel deze pagina op

Renovatie Julianastraat feestelijk van start

22 april 2022

Op donderdag 21 april was er in de Julianastraat een bewonersbijeenkomst. De eerste officiële aftrap voor de renovatie van de 78 ruim honderd jaar oude eengezinswoningen. De architect ging direct aan de slag met de bewoners - ‘stofzuigen’ ophalen wat de wensen en ideeën van de bewoners zijn.

Samen voor het mooist maakbare
Vorig jaar deed de bewonerscommissie een oproep aan de erfgoedverenigingen om een monumentenstatus voor de woningen aan te vragen. Uit het onderzoek dat de gemeente Wageningen liet uitvoeren, bleek dat zowel de woningen (voorgevel) als de straat cultuurhistorische waarde hebben. 
Daarna is de projectgroep Julianastraat (opnieuw) gestart met daarin als vaste leden, de bewonerscommissie, de gemeente, de erfgoedverenigingen en de Woningstichting. Deze partijen hebben nu met elkaar de ambitie uitgesproken om “samen voor het mooist maakbare” te gaan. Dit betekent dat zij gaan kijken hoe de woningen én de straat en buitenruimte kunnen worden gerenoveerd, rekening houdend met het zoveel mogelijk terugbrengen van de cultuurhistorische waarden én de betaalbaarheid, ook voor bewoners.

Stofzuigen: wensen en ideeën van bewoners
Tijdens de bijeenkomst werd de bewoners gevraagd door de architect om zoveel mogelijk aan te geven wat ze wel zouden willen en wat niet. ‘Stofzuigen’, noemt de architect dat. ‘Dit nemen we mee in de ontwerpen van de te renoveren woningen’. Daarnaast lopen op dit moment allerlei onderzoeken naar de kansen en mogelijkheden voor de renovatie.

Nieuw spandoek aan de gevel!
Na het ‘stofzuigen’ was het tijd om te proosten op deze nieuwe start naar renovatie. De leden van de projectgroep onthulde en ondertekende het nieuwe spandoek dat vanaf nu in de Julianastraat hangt: We gaan renoveren! Samen voor het mooist maakbare

Eerst plannen maken dan aanpakken
De projectgroep en bewoners gaan nu het proces in van ‘plannen maken’, wat kan er wel en wat niet. Naar verwachting start de renovatie begin 2024.