Ondertekening convenant Buurtbemiddeling

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2022 Ondertekening convenant Buurtbemiddeling

Deel deze pagina op

Ondertekening convenant Buurtbemiddeling

20 mei 2022

Op 17 mei werd het convenant Buurtbemiddeling ondertekend in Huis van de Wijk de Pomhorst door de Gemeente Wageningen, de Woningstichting, de Politie en Solidez Welzijn. Hiermee geven zij aan vertrouwen te hebben in de aanpak van Buurtbemiddeling en de samenwerking te verlengen. Zodat Buurtbemiddeling kan blijven bijdragen aan een veilige en prettige leefomgeving voor alle inwoners van Wageningen.

ondertekening buurtbemiddeling mei 2022

Buurtbemiddeling helpt!
De afgelopen jaren is gebleken dat de meeste aanvragen bij Buurtbemiddeling Welzijn in Wageningen succesvol worden afgerond. Het afgelopen jaar was er zelfs een slagingspercentage van 76%. Steeds meer mensen weten de weg naar Buurtbemiddeling te vinden en heeft het inmiddels een vaste plek verworven in Wageningen.

Aandacht, respect en vertrouwen
Solidez Welzijn is verantwoordelijk voor de uitvoering van Buurtbemiddeling en werkt met 12 vrijwillige Buurtbemiddelaars. De aanvragen voor Buurtbemiddeling komen bij de coördinator binnen die twee geschikte vrijwilligers zoekt die met de casus aan de slag gaan. De vrijwilligers zijn getraind in het begeleiden van inwoners bij een conflict. Ze zijn onpartijdig, oordelen niet en geven geen oplossingen. De buren gaan zelf op zoek naar een oplossing waarin zij zich beiden kunnen vinden. Buurtbemiddeling is laagdrempelig. Hoe eerder er aan de bel getrokken wordt, hoe groter de kans van slagen.

Heeft u overlast van buren?
Ervaart u overlast van uw buren en komt u niet meer met ze in gesprek, neem dan contact op met Solidez Buurtbemiddeling.
Bel naar 06 – 222 782 44, of stuur een E-mail naar buurtbemiddeling@solidez.nl