Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst NuDe Toekomst

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2022 Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst NuDe Toekomst 

Deel deze pagina op

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst NuDe Toekomst

26 april 2022

Op 4 april 2022 ondertekenden zes partijen en bewoners een samenwerkingsovereenkomst om de leefbaarheid in de buurt de Nude verder te versterken. Een werkgroep (professionals en bewoners) werkt ondertussen aan een subsidieverzoek aan de provincie Gelderland om te plannen te financieren.

NuDe Toekomst boom planten

De betrokken partijen houden voorafgaand aan het officiële tekenmoment ieder een kort praatje. Wethouder Anne Janssen (wonen, sport en cultuur) en woonconsulent Jacqueline Annema van de Woningstichting onderstrepen achtereenvolgens vol overtuiging het belang van een buurt waarin mensen prettig samenleven en naar elkaar omkijken. Met het opknappen van de bijna 400 flats is hiermee een goede basis gelegd. 

Buurtbedrijf “NuDe Toekomst”
Het Buurtbedrijf bevordert de lokale economie door klussen in en om de woningen, groenonderhoud en andere werkzaamheden. Dat is goed voor de verbinding in de buurt. Jolanda van der Meijden pleit voor meer taken voor het Buurtbedrijf.  
“Basisschool De Wereld zou een grotere rol willen spelen in de wijk, terwijl het ook fijn zou zijn als het wijkcentrum nog meer activiteiten aanbiedt aan de schoolkinderen”, aldus directeur Moniek Delno. 
Sportservice Wageningen maakt zich sterk voor meer sport in de openbare ruimte. En met succes. “Het plein aan de Troelstraweg wordt steeds beter benut”, aldus Ronald Terhoeven.   

Goede samenwerking 
Esther van der Zee van Solidez verzekert de aanwezigen dat de randvoorwaarden voor een goede samenwerking volop aanwezig zijn en belooft vanuit Solidez toe te zien op de afspraken die zijn vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst. Het samen werken mét de bewoners is een van de krachten van het werk van Solidez.  
“Ik wens en hoop dat deze plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd”, besluit Marga Janse, buurtbewoonster en lid van de schrijversgroep niettemin kritisch. 

Boom gepland 
Nadat de handtekeningen zijn gezet steken de aanwezigen direct de handen uit de mouwen. In de regen planten de zeven ondertekenaars van de SOK ieder een fruitboom. Hopelijk kan de Nude op den duur dus ook letterlijk de vruchten plukken van deze samenwerking.