Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

logo de Woningstichting
November 2023
91 huizen verduurzaamd bij groot onderhoud

91 huizen verduurzaamd bij groot onderhoud

We zijn al even bezig met groot onderhoudswerkzaamheden aan de woningen in de Beekstraat, Matenstraat, van Eckstraat en de van Uvenweg. Als onderdeel van de groot onderhoudswerkzaamheden keken we ook naar verduurzaming. Zo zijn de muren en daken van de woningen geïsoleerd, de kozijnen vervangen en de ramen voorzien van HR++ dubbelglas. Bewoners konden kiezen, wel of geen zonnepanelen tegen servicekosten verhoging. Veel bewoners kozen voor zonnepanelen. En enkelen hadden al voor het groot onderhoud zonnepanelen. Bijna 75% van de woningen zijn nu voorzien van zonnepanelen. Daarnaast, zijn waar nodig de keuken, badkamer en toilet vervangen. Bij de Matenstraat en de van Eckstraat zijn al vele huizen opgeleverd. Nog voor het einde van dit jaar zijn alle huizen klaar. En ondanks het ongemak en de overlast, zijn de huurders zeer tevreden met het eindresultaat.

Uw mening telt!

Uw mening telt!

Het is voor ons belangrijk dat onze huurders tevreden zijn. In hoeverre slagen wij hierin? Dat horen we graag van u. Wij zoeken enthousiaste kritische huurders die met ons in gesprek willen om onze dienstverlening te verbeteren. Wilt u meedoen? Stuur dan een mailtje naar: mg@dewoningstichting.nl. Opgeven kan tot 15 december. Meer info? Klik op Lees verder

Lees verder
Rooseveltweg krijgt nieuwe bewoners

Rooseveltweg krijgt nieuwe bewoners

Op de oude plek van de Ireneschool staan nu 12 mooie eengezinswoningen en 24 appartementen voor 55+. De bewoners van de eengezinswoningen zijn net gesetteld en begin deze maand kregen de bewoners van de appartementen de sleutels. Alle woningen zijn bijna energie neutraal gebouwd. Zo zijn de woningen gasloos, hebben tripple glas en een waterpomp voor vloerverwarming. Laat die winter nu maar komen, deze bewoners zitten er warmpjes bij!

Samen werken aan brandveilig wonen

Samen werken aan brandveilig wonen

Brandveiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een veilig thuis. Het afgelopen jaar hebben we alle woning nagelopen op rookmelders. Daarnaast zijn we gestart met aannemers om de komende jaren de brandveiligheid van de woningen verder te verbeteren. Het is niet alleen belangrijk om in huis de brandveiligheid op orde te hebben maar ook daarbuiten. Daar gaan we de komende tijd met bewoners over in gesprek. Dit sluit aan bij de nieuwe wetgeving die vanaf 1 januari 2024 in gaat. Samen zorgen we voor een brandveilige leefomgeving. Tips over brandveilig wonen? Klik op lees verder

Lees verder
Pilot daken en zoldervloer isoleren met klushulp

Pilot daken en zoldervloer isoleren met klushulp

Een goed geïsoleerd huis woont fijner, is duurzamer en zorgt voor een lagere energierekening. De meeste woningen van ons hebben al een goed energielabel (C of hoger), of er staat groot onderhoud gepland. Er zijn helaas ook woningen met een slecht energielabel waar geen groot onderhoud gepland staat. Daarom werken we samen met de Gemeente Wageningen om toch ook deze woningen te verbeteren. Begin december starten we een pilot in de Veerstraat. Hier zijn drie woningen geselecteerd met een slecht geïsoleerd dak, waardoor er veel warmte verloren gaat. Aannemingsbedrijf Jansen en Van Ralen B.V. gaat samen met klushulpen uit de stad deze daken en de zoldervloeren isoleren. Zijn de huurders na deze pilot tevreden? Dan gaan we kijken of we dit in 2024 bij nog meer woningen kunnen doen.

Werkgroepenbijeenkomst

Werkgroepenbijeenkomst

Afgelopen week was er een bijeenkomst van de werkgroepen. Dit ging over de resultaten van het afgelopen jaar en over de nieuwe afspraken tussen gemeente, huurders en de Woningstichting. Er zijn 6 werkgroepen op de thema’s: betaalbaarheid, wonen en zorg, duurzaamheid, beschikbaarheid en leefbaarheid is onderverdeeld in een werkgroep groen en een werkgroep afval. Binnenkort volgt een nieuwsbrief waarin we op alle thema’s terugkoppelen wat we gedaan hebben.

Prijsplafond vervalt in 2024

Prijsplafond vervalt in 2024

Op 1 januari 2023 kwam er een prijsplafond, vanwege de hoge energie- en gasprijzen. Hiermee garandeerde de overheid tijdelijk een maximumprijs van energie, zodat huishoudens met een hoge energierekening een tegemoetkoming kregen. Dit prijsplafond vervalt op 1 januari 2024. Dit betekent dat u volgend jaar de standaardtarieven van uw energiecontract betaalt los van de ontwikkelingen van de energie- en gasprijzen in de markt. Liggen de prijzen van uw energiecontract onder het prijsplafond? Dan heeft het verdwijnen van het prijsplafond geen invloed op uw energiekosten. Liggen de prijzen van uw energiecontract boven het prijsplafond? Dan stijgen uw energiekosten per 1 januari 2024. Dit is voor u het moment om even energiecontract er even bij te pakken. Misschien kunt u flink besparen op uw energiekosten. Kijk eens op www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken om energiecontracten te vergelijken.