Inschrijven en reageren

U bevindt zich hier: HomeIk wil huren of kopenWilt u een woning bij ons huren?Sociale huursector Inschrijven en reageren

Deel deze pagina op

Inschrijven en reageren

Wilt u een woning van ons huren? Dat kan! Hoe u zich moet inschrijven en hoe het verder gaat na reageren op een woning, leest u hier.

Schrijf u in als woningzoekende!
U kunt zich inschrijven als woningzoekende op de website www.huiswaarts.nu. Voor de inschrijving betaalt u éénmalig €25,-. Daarna betaalt u elk jaar €10,- verlengingskosten. Vanaf het moment van inschrijven bouwt u inschrijftijd op. 

Inkomensverklaring
Voor de toewijzing van een sociale huurwoning moet u een inkomensverklaring tonen. Zonder inkomensverklaring komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Wij maken geen inkomensberekening op basis van het huidige inkomen. Wanneer het inkomen op de inkomensverklaring niet passend is voor de woning, volgt een afwijzing. Belangrijk is dat u het inkomen op de inkomensverklaring overneemt in uw inschrijving bij Huiswaarts.

Let op! Op de website van Huiswaarts adverteren meerdere corporaties. Het toewijzingsbeleid kan per corporatie verschillen. Heeft u vragen over ons toewijzingsbeleid? Neem dan contact op met de afdeling Verhuur via telefoonnummer 0800 - 0317 (keuze 3) of stuur een e-mail naar: socialesector@dewoningstichting.nl.

Reageren op woningen
U kunt dagelijks reageren op ons actueel woningaanbod via Huiswaarts.nu. Als u reageert op het reguliere aanbodwoning, wordt de selectie van kandidaten gemaakt op basis van Inkomen, huishoudsamenstelling en inschrijftijd. Degene die voldoet aan inkomenseisen, huishoudsamenstelling en dan de langste inschrijftijd heeft die krijgt de woning aangeboden. U kunt ook reageren op een lotingwoning. In dat geval is inschrijftijd niet van belang. Uw inschrijfnummer is uw 'lotnummer'.

Al onze beschikbare sociale huurwoningen met een huurprijs tot en met € 752,33 (prijspeil 2021) adverteren we op www.huiswaarts.nu.

Wilt u weten welke woning verhuurd is met welke inschrijftijd? Kijk dan op http://www.huiswaarts.nu/Verhuurd.

Na het reageren op een woning
Na het sluiten van de advertentie ontvangen de eerste 10 kandidaten de uitnodiging voor de groepsbezichtiging. De kandidaten moeten op hun persoonlijke pagina bij Huiswaarts op tijd aangeven of zij wel/niet geïnteresseerd zijn. Na de bezichtiging geeft u de eerst volgende werkdag vóór 9.30 uur aan of u nog steeds belangstelling heeft voor de woning. Dit geeft u ook aan via uw persoonlijke pagina bij Huiswaarts. Daarna volgt de definitieve kandidatenlijst en de voorlopige woningaanbieding.

Aanbieding aan eerste kandidaat

De eerste kandidaat krijgt per e-mail de voorlopige aanbieding van de woning. Bij de voorlopige woningaanbieding vragen wij om een inkomensverklaring van De Belastingdienst. U kunt dit formulier gratis aanvragen bij De Belastingdienst via het telefoonnummer 0800-0543 of online via de website van De Belastingdienst. Wij controleren uw huishoudinkomen aan de hand van de Inkomensverklaring. Als het allemaal in orde is, nodigen we u uit voor het tekenen van het contract.
Let op: Als u de verklaring niet op tijd aanlevert, dan gaan we verder met de volgende kandidaat.

Acceptatie en tekenen van de huurovereenkomst
Tijdens de sleuteluitgifte afspraak tekent u de huurovereenkomst en een uitgifterapport van de woning. In dit rapport staat vermeld in welke staat de woning is als u deze accepteert. U betaalt de eerste maandhuur van de woning. Daarna krijgt u de sleutels en bent u huurder van de woning!