Huurders doen graag mee met het aardgasvrij maken van hun woning

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2022 Huurders doen graag mee met het aardgasvrij maken van hun woning

Deel deze pagina op

Huurders doen graag mee met het aardgasvrij maken van hun woning

26 augustus 2022

Plezierig wonen in een fijn en betaalbaar huis, dat is wat de Woningstichting haar huurders wil bieden. Daar hoort ook duurzaam wonen bij. Het klimaat verandert en de kosten van gas zijn enorm gestegen. Het bewonersinitiatief in de Benedenbuurt voor een aardgasvrije wijk is daarom juist nu een mooie kans om als eerste Wageningse wijk de bestaande woningen te verduurzamen.

Benedenbuurt gaat gasloos

Een aantrekkelijk aanbod voor huurders
De Woningstichting was betrokken bij de voorbereidingen van warmtebedrijf WOW en bij de keuzes om woningen tegen een betaalbare prijs te verwarmen zonder aardgas. Samen met warmtebedrijf WOW maakte de Woningstichting een aantrekkelijk aanbod voor huurders. “Voor onze huurders staan betaalbaarheid en gebruiksgemak voorop” zegt Annelies Barnard, directeur van de Woningstichting. De Woningstichting doet dit door de aansluitkosten te betalen en korting op de vaste kosten van het Warmtebedrijf te geven. Ook zorgt de Woningstichting voor de bouwkundige aanpassingen om elektrisch te kunnen koken en krijgen de huurders een vaste vergoeding voor de vervanging van een gaskookplaat of gasfornuis

Huurders zijn enthousiast
Het aanbod is met enthousiasme door de huurders ontvangen. Iedere huurder mocht zelf over de deelname beslissen en werd persoonlijk bezocht om zich goed te kunnen laten informeren en een overwogen keuze te maken voor het gasloos maken van de woning. De doelstelling van minimaal 70% akkoord van de huurders werd ruim bereikt, 79% van de bewoners ging akkoord! Dat is een JA van 131 van de 166 bewoonde woningen. De Woningstichting gaat samen met  het Warmtebedrijf verder met het uitwerken van de plannen.

Samen met de huurders leveren we zo ook onze bijdrage aan een aardgasvrije Benedenbuurt!