Startpunt Wageningen voor vragen over wonen, welzijn, zorg, financiën, opvoeding en onderwijs

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2019 Startpunt Wageningen voor vragen over wonen, welzijn, zorg, financiën, opvoeding en onderwijs

Deel deze pagina op

Startpunt Wageningen voor vragen over wonen, welzijn, zorg, financiën, opvoeding en onderwijs

25 februari 2019

Herkent u zich in onderstaande zaken? U wilt niet meer wakker liggen van geldzorgen. U kijkt uit naar het moment dat het thuis weer lekker loopt met de kinderen. Of u wordt een dagje ouder en wilt weten welke ondersteuning er thuis mogelijk is en hoe u dat regelt. Iedereen kan vroeg of laat te maken krijgen met vergelijkbare vragen of in een lastige situatie terecht komen. Misschien zoekt u dan passende informatie of hulp voor uzelf of voor iemand anders? Als het gaat om vragen die te maken hebben met wonen, welzijn, zorg en ondersteuning, werk, opvoeding, onderwijs en financiën, dan kunt u in het Startpunt terecht. Voor informatie, advies en eventuele hulp en/of ondersteuning.

Team Startpunt

In gesprek met u!
De Startpuntmedewerker praat met u en eventueel met de mensen om u heen. Uw vraag staat daarin centraal. Een (gratis) gesprek kan op het Startpunt of bij u thuis plaatsvinden. Afhankelijk van de situatie en wat u prettig vindt. De Startpuntmedewerker denkt met u mee en geeft praktische tips en adviezen waar u zelf mee aan de slag kunt.

Hulp nodig?
Soms is er bijvoorbeeld hulp van een professionele organisatie nodig. Bijvoorbeeld als dit niet vanuit de eigen familie of vriendenkring of met behulp van vrijwilligers kan worden geregeld. Dat kan voor u zelf zijn maar ook als u langdurig voor iemand zorgt (mantelzorgers). Het Startpunt ondersteunt u om hulp te regelen. Maakt u zich grote zorgen om een inwoner uit Wageningen die niet zelf hulp inschakelt? Dan bent u ook bij het Startpunt aan het juiste adres.

Inloopspreekuren en themabijeenkomsten
Er zijn in het Startpunt ook diverse spreekuren, inloopochtenden en themabijeenkomsten. Hier kunt u op een makkelijke manier uw vragen bespreken. Op de website van het Startpunt (agenda) vindt u een volledig overzicht van de bijeenkomsten en de inloopspreekuren. 

Contact
Het Startpunt is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00-17.00 uur en vrijdag van 9.00-13.00 uur via telefoon 0317-410160 of WhatsApp 06 22 59 24 34. Loop gerust binnen of stuur een e-mail naar startpunt@wageningen.nl. Of kijk op www.startpuntwageningen.nl.