Het groot onderhoud in de Nude gaat verder aan de overkant van de straat

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2023Het groot onderhoud in de Nude gaat verder aan de overkant van de straat

Deel deze pagina op

Het groot onderhoud in de Nude gaat verder aan de overkant van de straat

11 mei 2023

Afgelopen maandag ondertekende we met Van Wijnen Rosmalen b.v. de samenwerkingsovereenkomst voor fase 3a in de Nude. Met een succesvolle pilot en tweede fase in de Nude, hebben we een prachtig eindresultaat neergezet en de beoogde doelstellingen gerealiseerd. Nu is het tijd voor fase 3a, waar we 56 appartementen gaan opknappen in de 2 galerijflats aan de Troelstraweg 4 t/m 82 en de Schaepmanstraat 1 t/m 31.

ondertekening samenwerkingsovereenkomst de nude fase 3a

Fase 3a
De 2 galerijflats in deze fase krijgen een hele metamorfose, zowel van binnen als van buiten. Van een nieuwe keuken, toilet, badkamer, het vergroten van de balkons voor extra woongenot, tot en met zonnepanelen op het dak. De opbrengst van de zonnepanelen komt ten goede van de bewoners. De woningen zijn straks comfortabel, energiezuinig en toekomstbestendig. De verwachting is dat rond de jaarwisseling 2023-2024 alle bewoners van deze appartementen weer kunnen genieten van hun nieuwe thuis. “We kijken ernaar uit om samen met de bewoners en de Woningstichting deze fase weer tot een succes te maken en dat de bewoners begin volgend jaar kunnen genieten van hun gerenoveerde appartement”, aldus Eric Raaphorst, Directeur Van Wijnen Rosmalen b.v..

Fase 3b, Schaepmanstraat 33 t/m 63
“We staan voor een grote opgave in Wageningen. De woningnood is hoog en de mogelijkheden in Wageningen zijn niet altijd toereikend. We bieden graag iedereen die bij ons mag en wil huren, een thuis. Daarnaast willen we dit ook doen met oog voor duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Met dat in ons achterhoofd zijn we los van het renoveren op dezelfde manier aan het onderzoeken wat we met deze flat en locatie kunnen. Zo zijn we in gesprek met de gemeente en bewoners om ook het slotstuk van de Nude tot een succes te maken”, vertelt Annelies Barnard, Directeur/Bestuurder van de Woningstichting.