Zorgen om stijgende (energie) kosten

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2022Zorgen om stijgende (energie) kosten

Deel deze pagina op

Zorgen om stijgende (energie) kosten

05 oktober 2022

Iedereen merkt het, veel dingen zijn duurder geworden. Ook de prijzen voor gas en elektriciteit zijn flink gestegen. We snappen dat u zich daar zorgen over maakt.

Zorgen om stijgende (energie) kosten

De Woningstichting kan niets doen aan de stijgende prijzen. Maar we doen er wel alles aan om onze huur betaalbaar te houden. En gaan door met het energiezuinig maken van onze woningen.

Kom in actie
Ook kunt u zelf in actie komen. Door bijvoorbeeld nog beter op uw energieverbruik te letten en subsidie of compensatie  aan te vragen bij de gemeente Wageningen. Zoals de ‘Hoe laag kun je gaan actie’ van de gemeente, waar u uit één van meerdere acties kunt kiezen om energie te besparen en comfortabel te wonen. Energiebespaartips vindt u op de website van Milieucentraal.

Energietoeslag aanvragen
De gemeente Wageningen geeft inwoners met een inkomen op of net boven het sociaal minimum een eenmalige energietoeslag van € 800 per huishouden. Huishoudens met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente hebben deze toeslag eind juli 2022 automatisch op hun rekening gekregen. Huishoudens waarvan het inkomen niet bekend is bij de gemeente kunnen deze toeslag zelf aanvragen via de gemeente. Dit geldt ook voor inwoners die werken of met pensioen zijn en een inkomen hebben op of net boven het sociaal minimum. Deze energietoeslag heeft geen invloed op uw huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag. Vraag hier online de energietoeslag aan.

Welk toeslagen gelden voor mij
Bent u benieuwd of u nog recht heeft op andere toeslagen en/of regelingen? Bekijk dan de voorzieningenwijzer.
Heeft u betalingsproblemen? 
Blijf er niet te lang mee lopen. Wij denken graag met u mee wanneer u de huur niet kunt betalen. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Huurincasso via 0800 – 0317.