Stichting Present en de Woningstichting tekenen samenwerkingsovereenkomst

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2022Stichting Present en de Woningstichting tekenen samenwerkingsovereenkomst

Deel deze pagina op

Stichting Present en de Woningstichting tekenen samenwerkingsovereenkomst

12 december 2022

Vandaag ondertekenden Stichting Present Wageningen en de Woningstichting een samenwerkingsovereenkomst, waarmee ze hun samenwerking hebben bekrachtigd. Hiermee laten beide partijen zien dat ze samen bij willen dragen aan een goed leefklimaat in de buurten van Wageningen.

Stichting Present en de Woningstichting tekenen samenwerkingsovereenkomst

Mensen die om diverse redenen zelf niet in staat zijn om een klus in of rondom hun woning uit te voeren, kunnen een beroep doen op Present. Samen met hulpverlening en de bewoner kijkt Present wat zij kunnen betekenen voor de bewoner, door een groep vrijwilligers te koppelen aan een klus. Door de koppeling tussen aanbod en hulpvraag ontstaat een project met een waardevolle ontmoeting tussen mensen die elkaar anders niet zo snel zouden tegenkomen.

“Wij geloven dat mensen best bereid om zich in te zetten voor de ander en de samenleving”, vertelt Sjoerd Spoelstra, voorzitter van Present Wageningen. Present vervult de brugfunctie tussen vrijwilligers en de mensen die deze hulp kunnen gebruiken.

De Woningstichting is heel blij met de inzet van Present. Zij komt regelmatig situaties tegen waar mensen een helpende hand kunnen gebruiken. Present krijgt het voor elkaar om verschil te maken in deze situaties. Door bemiddeling tussen vrijwilligers en huurders van de Woningstichting kunnen we met deze samenwerking de komende vijf jaar mensen helpen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.