Afscheid Huurderscommissaris Maria van Schaijik

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2020 Afscheid Huurderscommissaris Maria van Schaijik

17 december 2020

Ruim acht jaar geleden zag ik een advertentie in Stad Wageningen, waarin de Woningstichting aankondigde op zoek te zijn naar een lid voor de Raad van Toezicht (sinds twee jaar Raad van Commissarissen) op voordracht van de huurders. Het leek mij een hele mooie taak: toezicht te houden op de sociale huisvesting in de stad waar ik al ruim 30 jaar woonde en op negen verschillende adressen gewoond had.

Mooie tijd
Het was een boeiende, inspirerende en intensieve periode. De wijk Patrimonium werd opgebouwd, Torckdael kreeg uiteindelijk vorm na een lange tijd van onzekerheden. Wat zijn het mooie wijken geworden! Wat is er ook veel gebeurd aan groot en dagelijks onderhoud, dankzij de enthousiaste inzet van de medewerkers van de Woningstichting. Ik denk ook speciaal aan de leden van de Participatiecommissie en van de bewonerscommissies, die zich ieder op hun manier inzetten om de woonomgeving nu en in de toekomst leefbaar en aantrekkelijk te maken en te houden. Ik denk ook  aan de woonconsulenten en buurtbeheerders, die dicht bij de bewoners hun ondersteuning aanbieden, waar dat kan.  Ook denk ik aan de enthousiaste en energieke directeur bestuurder Annelies met wie ik een hele mooie en bijzondere samenwerking heb gehad. En alle medewerkers , die meer op de achtergrond hun bijdrage hebben geleverd.

De Raad is in de afgelopen acht jaar bijna volledig ‘ververst’: energiek en bekwaam. En zo is het gegaan: mijn termijn zit er op en ik heb een goede en bekwame opvolgster: Sandra Beentjes.
Dank voor alle warme contacten en ik blijf in Wageningen wonen en zal alle ontwikkelingen al fietsend en wandelend blijven volgen.