Het Groene Hofje Nieuw Kortenoord; Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2020Het Groene Hofje Nieuw Kortenoord; Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Deel deze pagina op

Het Groene Hofje Nieuw Kortenoord; Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

16 juli 2020

Vandaag, 16 juli 2020 tekenen Annelies Barnard, directeur bestuurder van de Woningstichting en Karin van Asseldonk, oprichterster van stichting Het Groene Hofje de samenwerkingsovereenkomst voor het groene hofje. In het Groene Hofje gaan jongvolwassenen met een begeleiding wonen. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst zetten we de eerste stap in de bouw van de laatste fase van Nieuw Kortenoord.

Ondertekenenen samenwerkingsovereenkomst Het Groene Hofje

Het Groene Hofje
Het Groene hofje telt 14 kleine eengezinswoningen. Drie van de woningen zijn voor begeleiders/mantelzorgers en er is één gezamenlijke woning voor ontmoetingsactiviteiten. De overige tien woningen zijn voor de jongvolwassenen. “Als woningcorporatie richten wij ons op het bieden van kwalitatief goede huisvesting, ook voor kwetsbare bewonersgroepen in Wageningen. Wij willen hen ook een thuis bieden in Wageningen. Door goede samenwerking met verschillende partijen kunnen we wonen met begeleiding realiseren in het Groene Hofje” en dit project maakt dit mogelijk,  zegt Annelies Barnard.

Enthousiaste toekomstige bewoners
Volgens Karin van Asseldonk, oprichter van Stichting Het Groene Hofje, zijn de jongeren ontzettend enthousiast. “Ze kunnen niet wachten tot ze eindelijk een eigen plekje hebben. Op basis van de tekeningen die we hebben gekregen van de Woningstichting zijn de jongeren al aan het passen en meten hoe straks hun woonkamer er uit kan zien. Super mooi om te zien, je weet dan ook meteen weer waarvoor deze stichting is opgericht”.

Samen bouwen voor de stad
Ook wethouder Anne Janssen was aanwezig bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.  “Het Groene Hofje is een mooi klein woonzorg concept waar jongeren zich samen thuis kunnen voelen in een veilige omgeving. Graag wil ik de Wageningse ouders bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk ook de Woningstichting en BPD voor hun bijdragen”, zegt Anne Janssen.