Aanleg glasvezelnetwerk KPN

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2020Aanleg glasvezelnetwerk KPN

Deel deze pagina op

Aanleg glasvezelnetwerk KPN

24 september 2020

KPN is al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Wageningen. De Woningstichting heeft toestemming gegeven aan Spitters B.V en KPN NetwerkNL om onze woningen vooraf te inventariseren en uiteindelijk ook aan te sluiten op dit glasvezelnetwerk.

Aanleg glasvezelnetwerk KPN

Misschien heeft u al informatie gehad en misschien ook niet. Als ze bij u langskomen ontvangt u een brief van KPN over de werkzaamheden.

Gratis aansluiting op dit glasvezelnetwerk
Aan het plaatsen van deze aansluiting zijn voor u geen kosten verbonden. U betaalt alleen als u er gebruik van wilt maken. Daarvoor sluit u een abonnement af bij een van de internetproviders. Het enige dat u als bewoner hoeft te doen, is toestemming geven voor uw eigen glasvezelaansluitpunt. Glasvezel is een extra aansluiting, dus alle andere aansluitingen blijven gewoon bestaan. U kiest zelf of en wanneer u gebruik wilt gaan maken van het glasvezelnetwerk.

Woont u in een flat?
Woont u in een flat of appartement en wilt u zelf geen abonnement? U helpt uw buren dan door evengoed de schouwer binnen te laten en later een gratis aansluiting te nemen. Om het netwerk door het hele gebouw beschikbaar te maken, worden de aansluitingen namelijk door de meterkast of via de gevels omhoog getrokken. Zonder uw medewerking kunnen ze niet alle woningen aansluiten.

Woont u in een eengezinswoning?
U bepaalt zelf of u de glasvezel laat aansluiten. U heeft hierbij niet met uw buren te maken. Kiest u ervoor om niet mee te werken? Dan wordt de kabel tot aan de buitengevel gelegd.

Aanleg van kabels
De kabel brengen ze ondergronds aan met een grondraket. Deze aanpak heeft vele voordelen. Er zijn geen grote graafwerkzaamheden nodig en uw tuin blijft hierdoor netjes. Daarnaast ervaart u minder overlast omdat de werkzaamheden minder tijd in beslag nemen.

KPN NetwerkNL
het netwerk van KPN NetwerkNL is open. Dat wil zeggen dat niet alleen KPN-diensten geleverd kunnen worden over dit netwerk, maar ook tientallen andere providers. Benieuwd welke providers beschikbaar zijn op dit netwerk? Check danhttps://www.kpnnetwerk.nl/providers/

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met KPN via (088) – 006 37 44 of via de website www.kpnnetwerk.nl.