Doet u mee met het Klimaatstraatfeest?

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2017 Doet u mee met het Klimaatstraatfeest?

Deel deze pagina op

Doet u mee met het Klimaatstraatfeest?

28 september 2017

Hoe kunt u energie besparen en hoe kunt u in de toekomst zonder aardgas? Ontdek het samen met buren, collega’s of vrienden in de leukste wedstrijd van Nederland.

Klimaatstraatfeest 2017

Het landelijke Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Dit jaar staat het Klimaatstraatfeest in het teken van aardgasvrij wonen. Meedoen en/of meer weten? Kom dan naar de starbijeenkomst op woensdagavond 11 oktober vanaf 19:30 uur in de Raadzaal (Markt 22) van het gemeentehuis.

Meedoen
Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen, samen met buren, uw Vereniging van Eigenaren, of met bijv. kerk- of sportclubleden. Deelnemers aan het HIER Klimaatstraatfeest verdienen punten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen van 10 oktober 2017 tot eind maart 2018. De drie groepen met de meeste punten winnen een prijs. IVN Het Groene Wiel en gemeente Wageningen ondersteunen de Wageningse deelnemers. Wageningse straten en verenigingen zijn de afgelopen jaren al meermalen in de prijzen gevallen!

Wonen zonder aardgas
Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar de overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Wageningen spant zich er voor in zelfs al in 2030 grotendeels aardgasloos te zijn. Dat is al over 13 jaar! Grote kans dus dat de gasketel die u nu heeft hangen uw laatste is. Kunt u zich hier nog niks bij voorstellen? Doe dan mee met het Klimaatstraatfeest en leer meer over de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water.

Bonus voor Wageningse straten en vroege inschrijving
Omdat Wageningen partner is krijgen deelnemers uit Wageningen een bonus van 1000 punten. Indien u zich al voor 11 oktober inschrijft, krijgt u bovendien een startbonus van 500 punten.

Startbijeenkomst 11 oktober
Bent u geïnteresseerd in duurzame energievoorziening en benieuwd of het Klimaatstraatfeest iets voor u is? Woon dan de startbijeenkomst bij op woensdagavond 11 oktober van 19:30 uur tot 21:00 uur in de Raadzaal (Markt 22 te Wageningen). Hier hoort u wat de wedstrijd inhoudt en wat de voordelen zijn van meedoen. De winnaars van vorig jaar zullen hun ervaringen delen en tips meegeven. Daarnaast kunt u er bij specialisten terecht met vragen over mogelijkheden rondom energie besparen en gasvrij wonen. U kunt zich aanmelden via m.langeslag@ivn.nl. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.

Over het HIER Klimaatstraatfeest
Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. In Wageningen worden deelnemers ondersteund door IVN het Groene Wiel en de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.