Een inkijkje in de seventies

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2018 Een inkijkje in de seventies

Deel deze pagina op

Een inkijkje in de seventies

15 november 2018

Iedereen richt zijn huis in naar eigen smaak. We vonden in één van onze flats een pareltje achter de voordeur. De 32-jarige Laura Hofenk heeft haar woning helemaal ingericht in de jaren 60’s en 70’s stijl. Voor wie zich afvraagt hoe dat eruit ziet; denk aan oranje, bruin en paars met veel vrolijke patroontjes.

back to the seventies

Laura: "Ik val echt op het design uit die tijd. Bij een vriendin, die in een woongroep woont, stond een prachtig jaren ‘60 dressoir op de kenmerkende hoge pootjes. Die mocht ik na mijn verhuizing van de bewoners overnemen. Maar de rest van mijn interieur was een stuk moderner, dus dat klopte qua stijl niet. Bij kringloopwinkels ontdekte ik steeds meer mooie vintage spullen. Beetje bij beetje heb ik mijn interieur omgegooid. Mijn huis leeft nu veel meer. Ik verander regelmatig en wissel vaak iets om. De spullen waar ik geen plek meer voor heb verkoop ik dan weer.”

Het interieur is volledig vintage en Laura trekt dat tot in de details door. Ze laat zien hoe ze haar zwart-wit tv aanzet. Er zijn vier handelingen nodig om beeld te krijgen. “Het geeft me rust dat sommige apparaten wat meer tijd nodig hebben om op te starten. Laura geniet ervan dat ze bewust de tv aanzet en moet opstaan om het volume harder of zachter te zetten. Het laat mij meer nadenken over de keuzes die ik maak.”

Duurzaamheid is een van de redenen voor Laura om zo te leven. De spullen zijn tweedehands en gaan bijzonder lang mee. “De meeste apparaten hier zijn meer dan 50 jaar oud. Ik heb wel een grens bij de technologie die ik gebruik. Mijn koelkast en wasmachine bijvoorbeeld zijn modern en heel energiezuinig. Ik wil het milieu geen geweld aandoen met mijn hobby. Niet alles uit de 60’s en 70’s is nog even goed bruikbaar.”